Al contingut principal

Detall notícia

  • Sessió extraordinària i urgent del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental per l'1 d'octubre
  • L'alcaldessa Mercè Conesa i el tinent d'alcalde Pere Soler

02 de octubre 2017 Alcaldia

Front comú d’alcaldes del Vallès Occidental de diferent color polític per condemnar les càrregues policials de l’1-O

A través d’una declaració institucional demanen que “les forces polítiques escoltin la veu del poble que de forma aclaparadora es va manifestar” .


L’alcaldessa, Mercè Conesa, acompanyada del tinent d’alcalde d’Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler, ha assistit aquest dilluns al migdia a una sessió extraordinària i urgent del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental per valorar els esdeveniments ocorreguts ahir a Catalunya i la violència que va tenir lloc a la comarca del Vallès Occidental durant la jornada de l’1 d’octubre.

Els alcaldes i alcaldesses han consensuat i llegit una declaració institucional per condemnar “fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades ocorregudes ahir durant la jornada de l’1 d’octubre” i per reafirmar que “recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica. La democràcia permet la llibertat d’expressió i de reunió, uns drets fonamentals que ahir es van veure truncats per la intervenció policial desmesurada que es va produir”.

Per aquest motiu la declaració dels alcaldes i alcaldesses demana “que el govern de l’Estat espanyol assumeixi les responsabilitats polítiques que li pertoquen” i també que “les forces polítiques escoltin la veu del poble que, de forma aclaparadora es va manifestar ahir 1 d’octubre. Catalunya ha llençat un missatge polític al món i ho ha fet des del pacifisme”.

Finalment, els alcaldes i alcaldesses reafirmen el seu compromís amb la convivència a les viles i pobles de la comarca i denuncien “el menys teniment que el Govern de l’Estat espanyol ha mostrat envers els ens locals i els representants escollits democràticament al territori. Davant aquest fet, defensem la nostra tasca com a garants de la convivència i volem remarcar que des dels ajuntaments seguirem treballant fermament per evitar qualsevol confrontació o expressió de la violència”.

Avís relacionat

02.10.2017 L’Ajuntament s’adhereix a la convocatòria d’aturada cívica general per al 3 d’octubre

 
Top